Skip to content
Hamgarden-Logo-400
Hamgarden-Logo-400-for
banner-kano2

Arrangementen

Begeleide aktiviteiten en pakketten.

Hier zijn verschillende arrangementen te vinden om de natuur nader te ontdekken, vergezeld van een gespecialiseerde natuurgids.
In de lente kunt U specifieke hoenders zien, zoals de korhoender en auerhaan. Andere vogelexcursies zijn aan te vragen.
Wildsafari’s, waarbij men naast herten, reeën, vossen, ook wilde zwijnen, elanden en bevers kan ontdekken, worden aangeboden.
Speciale vaartochten in een houten kano of in de herfst gebruik maken van eetbaars in de natuur. En wat te denken om in te stappen in een specifieke vissersboot voor een dag of avond begeleid vissen op een van de grotere meren.


Kijk hieronder voor meer info.

Ontdek Tiveden vanaf het water

Ontdek Tiveden vanaf het water

Ervaar Tiveden vanaf het water. In een echte houten kano, met gids Lovisa, peddel je langzaam over kleine, rustige beken en heldere meren. Haar Traveling Traceless tours creëren een speciale spanning tussen de natuur en de menselijke invloed daarop.
Tijdens deze dagtrip van ongeveer 4,5 uur leert u over het oorspronkelijke en huidige gebruik van deze speciale licht wendbare kano’s. Daarnaast is het een magische ervaring om de natuur en haar fauna te verkennen vanaf het water.
De tocht start met een grondige workshop om de techniek te leren en instructies te krijgen om veilig te peddelen. Daarna gaat u het water op. Onderweg is er ook tijd voor een typische zweedse fika en tevens maken we aan land een lunch boven open vuur.
Dagtochten kunnen geboekt worden van begin mei tot eind september, steeds ruim 20 dagen vantevoren.
Inbegrepen zijn de kano, peddels, zwemvesten en kniebeschermers, lunch en fika.
Zelf meenemen: Kleding aangepast aan de weersomstandigheden, stevige waterdichte schoenen, handdoek en een extra set droge en warme kleding en ondergoed.

kanot-2


De groep is 2 tot 6 personen.

Arrangementen kunt u toevoegen bij het boeken van een vakantieverblijf.

Ontdek Tiveden in drie dagen

Ontdek Tiveden in drie dagen

Je kunt het oerbos Tiveden op verschillende en uitdagende manieren beleven, gedurende dit drie- daagse verblijf op Hamgården Nature Resort Tiveden. Al peddelend, wandelend en fietsend vind je de weg tussen de wonderbaarlijke hoge steenformaties en de uitgebreide bossen. Je overnacht in een nieuw gebouwde hotelkamer in een stuga met uitzicht over het meer Unden.

Dag 1:
Na het inchecken vertrek je op de fiets voor een tocht van 35 km. door het diepe bossen van Tiveden. Een kleine pauze aan het meer Fagertärn halfweg en eventueel een rondwandeling rond dit beschermde meer. Terug op Hamgården wacht je een welverdiende maaltijd in ons eigen restaurant.

Dag 2:
Vandaag ga je peddelen met een gecertificeerde natuurgids op een prachtig binnenmeer   ’s Avonds is er weer een drie-gangen diner met lokale produkten. Je kunt daarna een vuurtje stoken bij het meer of de sauna gebruiken.

Dag 3:
Na het ontbijt wordt het tijd om het Nationaal Park Tiveden te voet te ontdekken. Na een heftige route van ongeveer 4 uur lokt waarschijnlijk wel een frisse duik in het meer Vitsand, het witte zandstrand en parel van Tiveden.

In dit paket zijn 2 x ontbijt, 2 x lunchpakket, 2 x avondeten, 2 overnachtingen, gegidste kanotocht en materiaalhuur, alsmede kaarten inbegrepen. Aangeraden wordt wel goed passende wandelschoenen, kleding voor alle weeromstandigheden en een kleine rugzak mee te nemen.

Prijs per person 3395 kr bij 2 pers. deelname en overnachting en in een tweepersoonskamer.
Boeking: Hamgården Nature Resort Tiveden,
tel 0046 584 47 40 30,
mail: info@hamgarden.se

Prijs: 3395 kr pp. bij boeking van twee personen die een hotelkamer delen.

Bij de boeking graag aangeven dat u het pakket ‘Ontdek Tiveden’ wil boeken.  Dit paket kan alleen ruim 20 dagen voor aankomst geboekt worden.

Outdoorcooking tijdens de Zweedse herfst

Outdoorcooking tijdens de Zweedse herfst

Er hangt een dunne lucht en een stilte in de bossen waar we doorheen lopen. Een stilte die alleen in het vroege najaar te vinden is. Rode lingon-bessen glanzen als robijnen op de lage struikjes.
Alles bij elkaar verzamelen we ze en vinden we een zonnige bank aan het kleine meer. Daar maken we een kamp, koken we een traditionele Zweedse Råraka (aardappelpannekoek) en maken we jam van de bessen die we net hebben verzameld. Rond het vuur vertellen we over het leven van vroeger, terwijl de gele bladeren vallen. We kunnen een zwarte specht horen timmeren. Het is een goede dag om buiten in Tiveden te zijn.

Inclusief:
Een rondleiding in een kleine groep.
Hulpmiddelen voor het verzamelen van bessen
Lunch
Een pot lingonberryjam om mee naar huis te nemen
Vaardigheden die je volgende outdooravontuur naar een nieuw niveau tillen.

Breng warme kleding mee, afhankelijk van het weer en vaste wandelschoenen of -laarzen.

Deze excursie is in september mogelijk.

 

Boeken hier op de boekingspagina, tot 20 dagen voor de reis.

Arrangementen kunt u toevoegen bij het boeken van een vakantieverblijf.

Elandensafari in Tiveden

Elandensafari in Tiveden

De eland – de koning van het Zweedse woud – staat ’s avonds centraal. Je zult meer te weten komen over de eland, zijn leven en leefomgeving, evenals hoe u uw kansen verbetert om het te vinden.

De rondleiding begint in het bos bij ons kamp, waar u geniet van een diner bij het kampvuur. Tijdens de maaltijd krijgt u spannende know-how over dit prachtige dier en kunt u allerlei soorten vragen stellen.
Vol en tevreden maken we een korte wandeling om het leefmilieu van de eland te ervaren. We volgen hun sporen in het moeras. Dan gaan we terug naar het kamp voor de safari, op zoek naar de koning van het Zweedse bos.

Draag goede schoenen, wandelschoenen of rubberen laarzen, neem je camera mee.
We hebben een verrekijker voor elke gast.
Een typisch Zweeds diner is inbegrepen, evenals drankjes, en natuurlijk ons beroemde dessert.

De tour duurt ongeveer 5 uur en is mogelijk op donderdag en zondag.
Boek deze tour hier op de boekingspagina.

Arrangementen kunt u toevoegen bij het boeken van een vakantieverblijf.

Oerboswandeling in Nationaal Park Tiveden - Naturguide Tiveden

Oerboswandeling in Nationaal Park Tiveden - Naturguide Tiveden

Ontdek het onbekende deel van het Nationaal park Tiveden op een begeleide wandeling en ervaar het oorspronkelijke oerbos, waar maar weinigen zich begeven. De focus ligt op ontspannen en genieten van de rust en stilte van de wildernis. We zullen je tijdens deze diepe boswandeling dieper het bos inleiden, zodat je wordt omarmd door de helende krachten van de natuur en je eigen kalmte. Onze gids zal je interessante wetenswaardigheden vertellen over de natuur om je heen. Het grootste deel van de wandeling is gericht op jezelf terug vinden in de natuur. Het kan zomaar zijn dat je op je deken zo relaxt bent, dat je in slaap valt.

Neem goede schoenen mee – hardloopschoenen of wandelschoenen.
Een eenvoudige maaltijd is inbegrepen.
Maximaal 8 personen
De tour duurt ongeveer 4 uur, te boeken op woensdagen hier op de boekingspagina.

 

Arrangementen kunt u toevoegen bij het boeken van een vakantieverblijf.

Ontdek het liefdesleven van de auerhaan en korhoender

Ontdek het liefdesleven van de auerhaan en korhoender

De auerhaan en de korhoender vertonen een magisch en spannend liefdesleven in de vroege lentedagen. Net na zonsopgang vertonen deze vogels in hun volle tooi zich in de moerasgebieden.
U kunt kiezen tussen twee verschillende arrangementen met gids David.
Voor zonsopgang wordt u opgehaald om naar het moeras te gaan en uitdagende spel van de korhoender te zien. De mannetjes lijken zich dan opgemaakt te hebben om hun territorium te verdedigen.
Het karakteristieke geluid is het enige dat de morgenstilte doorbreekt. Het dansen begint dan en kan zo wild worden, dat er veren in het rond vliegen. Op deze plek hebben al eeuwen de korhoenders hetzelfde spel gespeeld.
Voor het spel van de auerhaan verblijft men een nacht in een hide-out middenin de natuur. Het vereist absolute stilte en uithoudingsvermogen om het spel van de auerhanen te kunnen bekijken. De hoenders zijn erg op hun hoede.
Inbegrepen in deze excursie is een schat aan informatie over het leven van de hoenders en hun verblijfplaatsen. Daarnaast ontvangt u ontbijt en koffie of thee. Warme kleding is aan te raden, alsmede goed waterdicht schoeisel.

Programma: korhoenders liefdespel 3 dagen

Dag 1:
15.00 uur : Aankomst op verzamelpunt voor uitleg en vertrek naar de overnachtingstent middenin de wildernis.

Dag 2:
Start 03.00-04.00 uur  om het liefdesspel van de korhoenders te bekijken tot 12.00 uur.   

Rond 15.00 uur:  Incheck voor een heerlijke nacht in een fijne kamer met eigen douche en toilet. ’s Avonds wordt u verwend met een drie-gangen menu in het restaurant.

Dag 3: Ontbijt op Hamgården

Plaats: Hide-out in de diepe bossen van Tiveden 1 nacht. Tweede nacht in hotelkamer op Hamgården.


Aantal deelnemers: 2-4 personen
Boekbaar in april en op aanvraag.

Arrangementen kunt u toevoegen bij het boeken van een vakantieverblijf.

Programma van het liefdesleven van de auerhaan: 3 dagen

Dag 1:  Start 15.00 uur met instructie en overnachting in de natuur in een hide-out in een warme slaapzak.

Dag 2: Tot 12.00 uur  bekijkt u onder begeleiding van de gids het schouwspel. Dan is er een korte rustpauze met mogelijkheid tot douchen in een hotelkamer op Hamgården. Ook de tweede nacht brengt u door in de hide-out om de kansen te vergroten dat u het spel van de auerhaan goed kunt meemaken.

Dag 3: Ontbijt in het bos ter afsluiting.

Plaats: Hide-out in de diepe bossen van Tiveden 2 nachten Overdag kort verblijf in hotelkamer met douche en toilet op Hamgården.

Aantal deelnemers: 2-4 personen.
Boekbaar in april en op aanvraag.

 

Arrangementen kunt u toevoegen bij het boeken van een vakantieverblijf.

Een combinatie van beide excursies is mogelijk.

Vissen is meer dan alleen een vis aan de haak krijgen

Vissen is meer dan alleen een vis aan de haak krijgen

Maak deel uit van een vissersteam, geniet quality time samen met een vriend, familielid, collega of zakenpartner.

Absoluut een topervaring, wanneer je met de ervaren gids Kristofer meegaat in zijn speciale charterboot naar allerlei interessante visstekken hier in Tiveden.

Zijn specialisme is forel, zalmforel, baars, snoekbaars en snoek en weet de geschikte meren hiervoor te vinden. Hij kent de juiste sportvisregels, die dienen om duurzaam te kunnen vissen.

Uw kans om een prachtige viservaring op te doen!

Informatie:

Dagtocht van ca. 7 uur, gebaseerd op een kleine groep van 2 – 3 pers.

Alle vistuig- en veiligheidsuitrusting zijn inbegrepen in de prijs, evenals lunch en * fika *

Avondvissen is ook een mogelijkheid in juli en augustus.

17.00-21.00 uur

Graag ruim van tevoren bestellen.

Extra te boeken bij overnachtingen hier via de boekingspagina.

Arrangementen kunt u toevoegen bij het boeken van een vakantieverblijf.